Elkészítése:

A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk és kevés vizet hozzáadva, sima tésztává dolgozzuk össze. Hűtőben néhány percig pihentetjük. Addig a megtisztított hagymát apróra, a gépsonkát csíkokra vágjuk, a citrom héját lereszeljük, a csirkemellet ledaráljuk. A csirkemellet 1 db tojással, citromhéjjal, a hagymával, mustárral, tejszínnel és a fűszerekkel összekeverjük. Ezt követően a tészta kétharmadát kinyújtjuk, és egy tűzálló tálat kibélelünk vele úgy, hogy két centiméternyire túllógjon a peremén. A maradék tésztát kinyújtjuk ez lesz a teteje (a tál méretének megfelelően). A húsos massza felét a tésztával kibélelt tálban egyenletesen elsimítjuk, betakarjuk a sonkacsíkokkal, majd a maradék húsos masszával beborítjuk. A tészta túllógó széleit bekenjük felvert tojással. A tésztatetőt ráhelyezzük, a széleket körben összenyomkodjuk, tojással megkenjük. Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy sütés közben a felesleges gőz távozhasson. Előmelegített sütőben kb. 45–50 percig sütjük.

 

Hozzávalók :

A tésztához:

liszt                          2,5 dkg

vaj                            3,5 dkg

víz szükség szerint

A töltelékhez:

csirkemell                100 g

gépsonka                 50 g

tejszín                      1 dl

tojás                         0,5 db

citrom                      negyed db

újhagyma (vagy póréhagyma),

mustár

konyhasó

kakukkfû, zsálya, fehérbors