A szójapelyhet delikáttal ízesített meleg vízbe 1–2 órára beáztatjuk, majd jól kinyomkodva elkeverjük a beáztatott, kicsavart zsemlével, zabkorpával, az apróra vágott gombával, a tojásfehérjével, az apróra vágott vöröshagymával, a fűszerekkel és alaposan összedolgozzuk. Egy olajjal kikent tepsiben hosszúkás cipót formálva olajjal megkenjük és előmelegített sütőben világos pirosra sütjük. Szeletelés előtt kicsit hűlni hagyjuk.
Hozzávalók (1 főre):
Gomba 60 g
Zsemle 1/5 db
Szójapehely 20 g
Zabkorpa 10 g
Tojásfehérje 1/3 db
Vöröshagyma 5 g
Olaj 10 g
Petrezselyemzöld, só, borsikafű, delikát ízlés szerint.
Elkészítés:
A szójapelyhet delikáttal ízesített meleg vízbe 1–2 órára beáztatjuk, majd jól kinyomkodva elkeverjük a beáztatott, kicsavart zsemlével, zabkorpával, az apróra vágott gombával, a tojásfehérjével, az apróra vágott vöröshagymával, a fűszerekkel és alaposan összedolgozzuk. Egy olajjal kikent tepsiben hosszúkás cipót formálva olajjal megkenjük és előmelegített sütőben világos pirosra sütjük. Szeletelés előtt kicsit hűlni hagyjuk.
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
282 kcal | 15,5 g | 15,7 g | 18,3 g |