Készítési mód:
A megmosott csontot leforrázzuk, és adagonként 4 dl hideg vízben kevés sóval feltesszük főni. 40-50 perces lassú forralás után beletesszük a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, zellergumót, vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért és a szemes borsot. Rövid főzés után hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. Ha jó ízű csontlevest akarunk kapni kb. 2 órán keresztül kell főzni.
A leszűrt csontléhez hozzáadjuk a tejet és felforraljuk. Állandó keverés közben beleszórjuk a búzadarát, és puhára főzzük. Szitán áttörjük, majd újra felforraljuk. Tejszínnel elkevert tojássárgájával dúsítjuk, vigyázva arra, hogy ne csapódjon ki. A zöldségeket vékony metéltre vágva tálaláskor a levesbe tehetjük.

nyersanyag mennyiség
sárgarépa 20 g
gyökér 20 g
karalábé 5 g
zellergumó 5 g
búzadara 10 g
tojássárgája 1/3 db
tejszín 20 g
tej 30 g

Ízesítéshez felhasznált anyagok: 100 g csont, 1 g só, 10 g zöldpaprika, 5 g paradicsom, 5 g vöröshagyma, ½ g petrezselyemzöld, fokhagyma, egész bors, gyömbér

Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
169 kcal 3,9 g 10,6 g 13,0 g