Készítési mód:
A megtisztított, cikkekre vágott kelkáposztát annyi hideg vízben, hogy éppen ellepje feltesszük főni. Hozzátesszük egészben a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. Sóval, majoránnával ízesítjük. Puhára főzzük. Burgonyát csak akkor teszünk bele, ha a szénhidrátmennyiséghez szükséges. Zsemleszínű, fűszerpaprikával ízesített rántással besűrítjük, és jól összeforraljuk.

nyersanyag mennyiség
kelkáposzta 250 g
olaj 4 g
teljes őrlésű liszt 12 g
burgonya 80 g

Ízesítéshez felhasznált anyagok: só, fűszerpaprika, fokhagyma, kömény vagy majoránna, vöröshagyma 5 g

Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
245 kcal 12,5 g 5,1 g 34,6 g