Készítési mód:
A kiválogatott és alaposan megmosott lencsét annyi vízben, hogy ellepje, kuktafazékban feltesszük főni. Ha módunk van előző este beáztatni, lerövidül a főzési idő. Zúzott fokhagymával, egészben hagyott vöröshagymával, babérlevéllel, sóval ízesítjük, és lassú tűzön megfőzzük. Ha a lencse megpuhult, kiszedjük belőle a vöröshagymát és a babérlevelet. Fűszerpaprikával ízesített, cukros barnarántást készítünk, és főzelékünket ezzel sűrítjük. Ecettel, mustárral, kevés cukorral ízesítjük. Protifárral simára kevert tejföllel dúsítjuk, és jól összeforraljuk.

nyersanyag mennyiség
lencse 80 g
olaj 8 g
vöröshagyma 5 g
tejföl 20 g
liszt 12 g
fehérjepor 2,5 g
cukor 2 g

Ízesítéshez felhasznált anyagok: mustár, babérlevél, só, fokhagyma, ecet, fűszerpaprika

Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
438 kcal 25,5 g 12,1 g 54,8 g