Hozzávalók

Mennyiség

sárgarépa

30 g

gyökér

20 g

karalábé

10 g

zeller

5 g

karfiol

10 g

gomba

5 g

vöröshagyma

5 g

zöld paprika

10 g

paradicsom

5 g

olaj

5 g

só, borsikafű, petrezselyem

ízlés szerint

 

Elkészítés:

A megtisztított, kockára vágott zöldségeket (sárgarépa, gyökér, zeller) megpirítjuk, felöntjük 3-4 dl vízzel, ízesítjük sóval, összevágott petrezselyem zölddel, borsikafűvel. Addig főzzük, míg félpuha lesz, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, a paprikát, paradicsomot, gombát. Puhára főzzük. Ha kész, akkor a paprikát, a paradicsomot, a hagymát eltávolítjuk és petrezselyem zölddel a tetején tálaljuk a kész levest.

Energia: 75,0 kcal, Fehérje: 1,5 g, Zsír: 5,0 g, Szénhidrát: 5,2 g