Sárgaborsó krémleves

 

Hozzávalók

Mennyiség

Felesborsó

80 gramm

Vöröshagyma

25 gramm

Fokhagyma

Ízlés szerint

Főzőtejszín

0,5 dl

Alaplé/víz

300 ml

Petrezselyem

Ízlés szerint

Bors

Ízlés szerint

Ízlés szerint

 

Elkészítés:

Előző éjszaka a sárgaborsót beáztatjuk. Másnap a hagymával, fokhagymával, sóval és borssal annyi vízben feltesszük főzni, hogy 2 ujjnyira ellepje. Ha a borsó megfőtt, a levest turmixoljuk és visszatesszük a gázra, mikor felforr belekeverjük a tejszínt és az apróra vágott petrezselymet, és meg egyet forralunk rajta.

 

Energia: 348 kcal, Fehérje: 19,3 gramm, Zsír: 9,3 gramm, Szénhidrát: 46,5 gramm

 

(kép forrása: internet)