Sajtos-kukoricás puliszka (Könnyen emészthető, pépes)
Hozzávalók |
Mennyiség |
Víz |
2dl |
Kukoricadara |
1 dl |
Joghurt |
0,5 dl |
Csemege kukorica |
25 gramm |
Füstölt sajt |
20 gramm |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A vizet felforraljuk, beletesszük a sót, és fokozatos keverés mellett a kukoricadarát, melyet 4-5 percig főzünk. Egy közepes jénai tálat kikenünk vastagon vajjal, és vajas kanállal beleszaggatjuk a puliszkát. A puliszka tetejére joghurtot teszünk, majd a paradicsomot karikákra vágjuk, ezt a joghurtra helyezzük, majd az étel tetejét füstölt sajttal szórjuk. A sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
Energia: 455 kcal, Fehérje: 16 gramm, Zsír: 14,1 gramm, Szénhidrát: 73,9 gramm
(kép forrása: internet)