Hozzávalók |
Mennyiség |
Rizs |
100 gramm |
Víz |
150 ml |
Növényi tej/tej 0,1 vagy 1,5%-os |
150 ml |
Kókuszszír |
8 gramm |
Tojás |
0,5 darab |
Zsemlemorzsa |
1 teáskanál |
Édesítőszer |
Ízlés szerint |
Só, Citromhéj |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A riszt alaposan megmossuk, majd vízzel öntjük fel, megsózzuk és lefedve addig főzzük, míg az összes vizet magába szívja.
Ekkor hozzáadjuk a tejet, felforraljuk és lefedve, néha megkeverve készre főzzük a rizst, rövid ideig állni hagyjuk.
A kókuszsírt, tojássárgáját, citromhéjat és az édesítőszert habosra keverjük, a fehérjét habbá verjük, majd mindkettőt óvatosan a rizshez adjuk.
Kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsiben addig sütjük, míg teteje enyhén megpirul.
Energia: 524,8 kcal, Fehérje: 15,66 gramm, Zsír: 11,57 gramm, Szénhidrát: 88,82 gramm
(forrás: www. easteuropeanfood.about.com)