Hozzávalók

Mennyiség

Csirkemáj

35 g

Vöröshagyma

10 g

Fokhagyma

2 g

Vaj

10 g

Majoranna

Fél kávéskanál

Petrezselyem

Fél kávéskanál

Bors

Ízlés szerint

Ízlés szerint

Elkészítés:

 

  1. A  vaj 2/3-át egy serpenyőben, kisebb lángon felolvasztjuk. A hagymát felszeleteljük, majd a vajban 5 percig sütjük.

  2. Ezután hozzáadjuk a tisztított, mosott, majd lecsepegtetett májat. Fűszerezzük a borssal, majorannával, petrezselyemmel. Körülbelül 10-12 percig sütjük közepes lángon.

  3. Csak az utolsó percekben adjuk hozzá a fokhagymát és a sót. Aprítógépben, turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük. Hűtjük!

  4. A maradék vajat felolvasztjuk, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. Porcelán vagy üveg tálba tesszük a pástétomot, majd az olvasztott vajjal meglocsoljuk a tetejét. Ezáltal tartósítjuk.

Energia: 120,7 kcal, Fehérje: 7,16 g, Zsír: 9,31 g, Szénhidrát: 1,93 g

 

(kép forrása:www.lovefood.com)