Hozzávalók

Mennyiség

Cékla

100 g

Vöröshagyma

25 g

Sárgarépa

50 g

Savanyú káposzta

40 g

Burgonya

40 g

Alaplé/Víz

300 g

Sűrített paradicsom

7 g

Olívaolaj

3 g

Fokhagyma

0,25 gerezd

Babérlevél

0,25 levél

Bors0,5 kávéskanál Cukor

1 szem

Ízlés szerint

1. A sárgarépát és a céklát meghámozzuk, majd vékony hasábokra vágjuk, és félretesszük. Ha nagyon savanyú lenne a káposztánk, akkor kevés vízbe áztassuk be, majd jól nyomkodjuk ki!
2. Az olívaolajat egy nagy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt fokhagymát, hagymát, sárgarépát, céklát. Babérlevéllel és egész fekete borssal fűszerezzük, és folyamatos kevergetés mellett 5-10 percig pirítjuk, amíg a zöldségek kicsit meg nem puhulnak és össze nem esnek.
3. Hozzáadjuk az alaplevet/a vizet és a sűrített paradicsomot, majd nagyra vesszük alatta a lángot, és felforraljuk. Ha felforrt, akkor alacsonyra vesszük a lángot, és másfél óráig lassan főzzük.
4. Másfél óra után hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott burgonyát, a cukrot és az összevágott savanyú káposztát, majd újabb fél órán át főzzük.
5. Az elkészült levest egy kanál tejföllel és összeaprított friss kaporral megszórva tálaljuk!
Energia: 138,2 kcal, Fehérje: 3,99 g, Zsír: 3,44 g, Szénhidrát: 22,15 g

kép forrása: www.greenkitchenstories.com