Hozzávalók Mennyiség
rizs 40 g
margarin 5 g
cukor 15 g
vaníliás cukor 2 g
málna 20 g
málnaszörp 30 g
tejszín 60 g
porcukor 5 g

Ízesítő anyagok: citromhéj

Elkészítés
A kiválogatott, megmosott rizst adagonként 2 dl vízben feltesszük főni. Ízesítjük kevés cukorral és reszelt citromhéjjal. Gyenge erősségű főzőfelületen, fedő alatt puhára főzzük. Amikor megpuhult még egy kevés cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. Jó habosra kikeverjük és lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és porcukorral ízesítjük. A felét a rizzsel összekeverjük, belekeverjük a málnát (rétegezhetjük is) és üvegtálba tesszük. A málnából néhány szemet díszítéshez félreteszünk. A rizsre rátesszük a maradék tejszínt. Málnaszörppel leöntve, jól lehűtve tálaljuk.

Energia: 537 kcal fehérje: 5,0 g zsír: 22,1 g szénhidrát 76,3 g