Hozzávalók Mennyiség
sertéshús 80 g
kelkáposzta 100 g
tojás 1 db
vöröshagyma 15 g
zsemlemorzsa 15 g
olaj 10 g

Ízesítő anyagok: só, bors, kömény

Elkészítés
A kelkáposztát megtisztítjuk, leveleire szedjük, megmossuk és sós, köménymagos vízben megfőzzük. Ha megpuhult leszűrjük, jól lecsurgatjuk és egész finomra összevágjuk. A húst ledaráljuk. Sóval, borssal, apróra vágott vöröshagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a káposztát és a nyers tojást. Jól összedolgozzuk. Ha szükséges egy kis zsemlemorzsát teszünk bele. Vizes kézzel pogácsákat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró olajban kisütjük.

Energia: 334 kcal fehérje: 23,5 g zsír: 18,1 g szénhidrát 17,0 g