Hozzávalók (1 fő részére):

Burgonya        200 g

Cukkíni           150 g

Margarin         3 g

Paradicsom     20 g

Zöldpaprika    40 g

Kefir               50 g

Trappista sajt  20 g

Fokhagyma, só.

 

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük. Ha megpuhult megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A cukkínit megmossuk, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A hagymát tisztítás után vékony csíkokra vágjuk, a paradicsomot karikára, a zöldpaprikát kicsumázás után csíkokra. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk. Egymásra rakjuk a burgonyát és a cukkínit. Rétegenként enyhén megsózzuk. Rárakjuk a paradicsomot, a paprikát, a hagymát és megsózzuk. A kefirt összekeverjük a zúzott fokhagymával, kevés sóval és a rakott zöldségeket meglocsoljuk vele. Reszelt sajttal meghintjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

 

Energia: 384 kcal        Fehérje: 15,3 g            Zsír: 10,9 g     Szénhidrát: 53,4 g