Hozzávalók (1 fő részére):

Burgonya                    150 g

Liszt                           50 g

Tojás                           ¼ db

Margarin                     3 g

Zsemlemorzsa             5 g

Olaj                             15 g

Szerecsendió

 

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, forrón áttörjük. Hozzátesszük a tojás sárgáját, jól kikeverjük és lehűtjük. Összegyúrjuk a liszttel és a margarinnal. Ízesítjük szerecsendióval. Lisztezett deszkán hengereket formálunk belőle. Lisztbe, tojásfehérjébe és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban kisütjük és azonnal tálaljuk. Nem feltétlenül kell panírozni, csak morzsába hempergetve is készíthető.

 

Energia: 524 kcal        Fehérje: 11,6 g            Zsír: 19,5 g     Szénhidrát: 71,8 g      Na: 67 mg