Készítési mód:
Az előbbihez hasonló módon csontlevest készítünk.
A leöblített májat lekaparjuk, összekeverjük a lereszelt vagy nagyon apróra vágott vöröshagymával, amit esetleg kevés olajon meg is piríthatunk, a beáztatott és ledarált zsemlével, tojással, apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, őrölt fehérborssal. Szükség esetén kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá. Pár percig állni hagyjuk, majd forrásban lévő vízbe vagy a levesbe szaggatjuk vizes kanállal. Kb. 15 percig lassú forrással főzzük. Készíthetjük csak zsemlemorzsával, beáztatott zsemle nélkül is.
| nyersanyag | mennyiség |
| sárgarépa | 20 g |
| gyökér | 20 g |
| karalábé | 5 g |
| zellergumó | 5 g |
| máj | 20 g |
| olaj | 3 g |
|
zsemle vagy zs. morzsa |
1/4 db 15 g |
| tojás | 1/3 db |
Ízesítéshez felhasznált anyagok: Leveshez:100 g csont, 1 g só, 10 g zöldpaprika, 5 g paradicsom, 5 g vöröshagyma, fokhagyma, egész bors, gyömbér
Májgaluskához: fehérbors, só, petrezselyemzöld, majoránna
| Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
| 149 kcal | 7,9 g | 5,9 g | 15,2 g |
Feltöltve: 2013.10.02.