Készítési mód:
A sütőtököt megmossuk, feldaraboljuk, a magházát és a magokat eltávolítjuk. Belsejét kanállal kikaparjuk. Sütőlemezre téve puhára sütjük. Héjáról lekaparjuk és pépesítjük. Sütés helyett úgy is készíthetjük, hogy kockára vágva kevés vízben puhára főzzük és pépesítjük.
A margarinból és a lisztből világos rántást készítünk. Beletesszük a tökpürét. Ízesítjük kevés sóval és reszelt citromhéjjal. Hideg tejjel felöntjük és összeforraljuk. Ha reszelt sajtot keverünk bele egyéb feltét nélkül is tálalhatjuk.

nyersanyag mennyiség
sütőtök 250 g
margarin 6 g
liszt 7 g
tej 100 g

Ízesítéshez felhasznált anyagok: só, citromhéj

Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
315 kcal 8,0 g 7,8 g 51,9 g