Életmód és táplálkozás
Ómega-3-zsírsavak szerepe az otthonápolásban
Ómega-3-zsírsavak szerepe az otthonápolásban Az ómega-3-zsírsavak olyan speciális többszörösen telítetlen zsírsavak, melyeknél a 16–24 szénatomból álló zsírsavláncon az utolsó
A kómás betegek táplálása
Agyunk másodpercenként számtalan mûveletet képes elvégezni, és a leggazdaságosabb mûködés elvének megfelelõen hamar képes teljesítményén változtatni. A nyugodt, mély alvás
Hogyan tervezzük az étrend energia-tartalmát?
Az optimális testtömeg kialakításához illetve annak fenntartásához elengedhetetlen a megfelelõ táplálkozás. Az alapanyagcseréhez képest a fizikai tevékenységhez szükséges energiát többszörös
Zöldborsós sertésszelet
Készítési mód: A megmosott sertéshúst felszeleteljük, széleit bevagdossuk, enyhén kiverjük és megsózzuk. Mindkét oldalát lisztbe mártjuk, és kevés felmelegített olajon
Májgaluska leves
Készítési mód: Az előbbihez hasonló módon csontlevest készítünk. A leöblített májat lekaparjuk, összekeverjük a lereszelt vagy nagyon apróra vágott vöröshagymával,
Zöldséges darakrémleves
Készítési mód: A megmosott csontot leforrázzuk, és adagonként 4 dl hideg vízben kevés sóval feltesszük főni. 40-50 perces lassú forralás
Az egészséges táplálkozás alapelvei
Az egészséges táplálkozásban az energia- és a tápanyagbevitel teljes mértékben megfelel az élettanilag szükséges értékeknek. Az egészséges táplálkozás előfeltétele az
Az étrendek összeállításának szempontjai
Az étrend az elfogyasztásra kerülő ételek és italok sora, rövidebb hosszabb időszakra vagy csak egy étkezésre vonatkozóan. Az étrend legkisebb







