A szójapelyhet delikáttal ízesített meleg vízbe 1–2 órára beáztatjuk, majd jól kinyomkodva elkeverjük a beáztatott, kicsavart zsemlével, zabkorpával, az apróra vágott gombával, a tojásfehérjével, az apróra vágott vöröshagymával, a fűszerekkel és alaposan összedolgozzuk. Egy olajjal kikent tepsiben hosszúkás cipót formálva olajjal megkenjük és előmelegített sütőben világos pirosra sütjük. Szeletelés előtt kicsit hűlni hagyjuk.

Hozzávalók (1 főre):

Gomba 60 g

Zsemle 1/5 db

Szójapehely 20 g

Zabkorpa 10 g

Tojásfehérje 1/3 db

Vöröshagyma 5 g

Olaj 10 g

Petrezselyemzöld, só, borsikafű, delikát ízlés szerint.

 

Elkészítés:

A szójapelyhet delikáttal ízesített meleg vízbe 1–2 órára beáztatjuk, majd jól kinyomkodva elkeverjük a beáztatott, kicsavart zsemlével, zabkorpával, az apróra vágott gombával, a tojásfehérjével, az apróra vágott vöröshagymával, a fűszerekkel és alaposan összedolgozzuk. Egy olajjal kikent tepsiben hosszúkás cipót formálva olajjal megkenjük és előmelegített sütőben világos pirosra sütjük. Szeletelés előtt kicsit hűlni hagyjuk.

 

Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
282 kcal 15,5 g 15,7 g 18,3 g