Készítési mód:
A zabpelyhet a vaníliarúddal ízesített tejben puhára főzzük. A tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A puhára főtt, lehűtött zabpelyhet összekeverjük a cukorral kikevert tojássárgájával, beletesszük a búzacsírát és az almakockákat. Kevés fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük. Lazán hozzákeverjük a tojások felvert habját. Margarinnal kikent jénai tálba öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

nyersanyag mennyiség
zabpehely 40 g
tej 100 g
búzacsíra 10 g
tojás 1/2 db
vaníliás cukor 5 g
almakocka 30 g
margarin 5 g

Ízesítéshez felhasznált anyagok: citrom, fahéj, vaníliarúd

Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
442 kcal 14,8 g 11,9 g 67,0 g