Hozzávalók

Mennyiség

Sertéscomb

100 gramm

Vöröshagyma

25 gramm

Fokhagyma

0,5 gerezd

Teljes kiőrlésű zsemle

¼ darab

Tojás

0,5 darab

Tej

35 gramm

Zsírszegény sajt

25 gramm

Fűszerpaprika, Só

Ízlés szerint

Kókuszzsír

1 teáskanál

 

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, közben a zsemlét tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és ledaráljuk. Ezeket a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, közben a tojást is hozzákeverjük, majd sóval és paprikával fűszerezzük. A trappista sajtot kockákra vágjuk, ez lesz a fasírt tölteléke. A masszából kis gombócokat gyártunk, amiknek a közepébe 1-1 kis kockasajtot teszünk. A sütőt közben előmelegítjük. Egy tepsire sütőpapírt fektetünk, kevés kókuszzsírral lekenjük. A fasírtokat a tepsire helyezzük és készre sütjük.

Energia: 463,5 Kcal, Fehérje: 29,95 g, Zsír: 32,9 g, Szénhidrát: 12,7 g

 

(kép forrása: internet)