Hozzávalók

Mennyiség

Zöldborsó

125 gramm

Zabpehely

50 gramm

Zsírszegény sajt

30 gramm

Tojás

0,5 darab

Vöröshagyma

25 gramm

Fokhagyma

Ízlés szerint

Petrezselyem zöld

Ízlés szerint

Bors

Ízlés szerint

Ízlés szerint

 

Elkészítés:

A borsót puhára főzzük, lecsepegtetjük és botmixerrel kissé pürésítjük (nem pépesre). Hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Jól összekeverjük, ízesítjük, és végül hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot is. (Ha szükséges, szórjunk hozzá zsemlemorzsát.) Jól formálható masszát kell kapjunk. Hűtőbe téve legalább félóráig pihentetjük. Vizes kézzel gombócokat gömbölyítünk és meghempergetjük zsemlemorzsában. A fasírtokat ezután sütőben vagy olajban kisütjük.

Energia: 445 kcal, Fehérje: 26,2 gramm, Zsír: 14,1 gramm, Szénhidrát: 52,4 gramm

 

(kép forrása: internet)