Hozzávalók

Mennyiség

Cékla

200 gramm

Vöröshagyma

25 gramm

Olíva olaj

7 gramm

Görög joghurt

30 gramm

Alaplé/víz

300 ml

Szerecsendió

Ízlés szerint

Bors

Ízlés szerint

Ízlés szerint

 

Elkészítés:

A céklát megpucoljuk, kockákra vágjuk, fűszerezzük, olajjal locsoljuk és sütőpapírral bélelt, 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A hagymát kockákra vágjuk, és olajon először pároljuk, majd enyhén lepirítjuk, a megsült céklát a hagymához adjuk, felöntjük az alaplével és addig főzzük, míg teljesen meg nem puhul. Ezután a levest botmixerrel pépesítjük, a joghurtot kevés lével összekeverjük, és az ételhez adjuk. A levest még egyszer összefőzzük, és ízlés szerint sajttal vagy dióval tálaljuk.

 

Energia: 155 kcal, Fehérje: 3,9 gramm, Zsír: 8,3 gramm, Szénhidrát: 15,3 gramm

 

(kép forrása: internet)