Tepsis fasírtgolyó

  

Hozzávalók

Mennyiség

Darált sertéshús

150 gramm

Tojás

1 darab

Kifli

Fél darab

Vöröshagyma

25 gramm

Fokhagyma

Ízlés szerint

Zsemlemorzsa

1 teáskanál

Bors

Ízlés szerint

Fűszerpaprika

Ízlés szerint

Petrezselyem

Ízlés szerint

Ízlés szerint

 

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk, a kiflit beáztatjuk, és kinyomkodjuk, majd az összes többi hozzávalóval egy nagy tálba rakjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, majd alaposan összedolgozzuk. Egy tepsibe sütőpapírt fektetünk, majd a masszából kis golyókat készítünk, meghempergetjük őket a zsemlemorzsában, és egymás mellé helyezzük. Alufóliával letakarva 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további 20 perc alatt készre sütjük.

Energia: 375 kcal, Fehérje: 39,2 gramm, Zsír: 17,2 gramm, Szénhidrát: 15,5 gramm

 

(kép forrása: internet)