Fahéjas-almás kelt palacsinta 

 

Hozzávalók

Mennyiség

Finomliszt

60 gramm

Tej

25 ml

Vaj

5 gramm

Tojás

1 darab

Friss élesztő

5 gramm

Kókuszzsír (sütéshez)

5 gramm

Alma

1 darab

Méz

8 gramm

Fahéj

Ízlés szerint

 

Elkészítés:

A tejet a vajjal egy edényben langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáöntjük az élesztős tejet, majd a többi hozzávalót (az alma kivételével), és sima tésztává keverjük. Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percet hagyjuk állni. Egy serpenyőben kevés kókuszzsírt hevítünk, majd a palacsinták mindkét oldalát aranysárgára sütjük.

Energia: 418 kcal, Fehérje: 15,2 gramm, Zsír: 10,6 gramm, Szénhidrát: 64,3 gramm

 

(kép forrása: internet)