Hozzávalók

Mennyiség

Tojás

2 darab

Sárgarépa

25 g

Zöldborsó

15 g

Vöröshagyma

10 g

Olaj

5 g

Tej 1,5%

50 ml

Fokhagyma

¼ gerezd

Fűszerpaprika

Ízlés szerint

Bors

Ízlés szerint

Ízlés szerint

Elkészítés:

 

  1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd a sárgarépát lereszeljük. A hagymát a felhevített olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a répát és a zöldborsót és tovább pirítjuk.

  2. A tojásokat közben felverjük, a tejjel elegyítjük, majd fokhagymával, sóval és borssal fűszerezzük.

  3. Ha a zöldségek szépen megpirultak, de még ropogósak a tojásokat is rájuk öntjük, a masszát nem kevergetjük, hagyjuk, hogy az egyik oldala szépen átsüljön. Ha ez kész, másik oldalára fordítjuk, és készre sütjük.

Energia: 228,9 kcal, Fehérje: 13,97 g, Zsír: 15,46 g, Szénhidrát: 8,09 g

 

(kép forrása: www.healthnfood.com)