Hozzávalók

Mennyiség

Sertés rövidkaraj

150 g

Paradicsomlé

50 g

Trappista sajt

20 g

Olívaolaj

1 kávéskanál

Finomliszt

1 kávéskanál

Vaj

1 kávéskanál

Fokhagyma

Fél kávéskanál

Bors

Ízlés szerint

Ízlés szerint

Elkészítés:

 

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és lisztben megforgatjuk.

  2. A Felhevített vaj és olívaolaj keverékén 3-4 gerezd durvára reszelt fokhagymával a hússzeleteket átsütjük. Ha a húsok átsültek, kivesszük őket a serpenyőből, és a visszamaradt olajos-vajas-fokhagymás keverékhez hozzáadjuk a paradicsomlevet, amit kb. 10 percen keresztül közepes lángon folyamatosan kevergetve besűrítünk.

  3. Mikor a paradicsomlé már eléri a sűrű, szószszerű állagot, visszahelyezzük a husikat a serpenyőbe, és a szeletekre rászórjuk a reszelt sajtot és megsütjük.

Energia: 479 kcal, Fehérje: 26,91 g, Zsír: 39,49 g, Szénhidrát: 3,42 g

(kép forrása:www.kerrygoldusa.com)