Hozzávalók:

Mennyiség:

Félzsíros tehéntúró

125 g

Zabpehely

25 g

Tojás

1 darab

Zsemlemorzsa

10 g

Margarin

5 g

Tejföl 12%

25 g

Reszelt citromhéj

Ízlés szerint

Édesítőszer

Ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, a tojással, a reszelt citromhéjjal, és 2-3 csepp folyékony édesítőszerrel, majd félóráig pihentetjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
2. A zsemlemorzsát egy teflon serpenyőben enyhén megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a margarint, ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat. Ha kész, lelocsoljuk a tejföllel, és ízlés szerint még édesíthetjük édesítőszerrel.
Energia: 437,8 Kcal, Fehérje: 30,9 g, Zsír: 21,6 g, Szénhidrát: 29,4 g

forrás: www.bbcgoodfood.com