Hozzávalók:

Mennyiség:

Tök

200 g

Darált pulykahús (lehet sertés vagy marha is)

100 g

Kefir

50 g

Vöröshagyma

50 g

Zsemlemorzsa

15 g

Napraforgóolaj 

10 g

Reszelt sajt

10 g

Ízlés szerint

Bors

Ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát apró kockákra szeleteljük, és forró olajban üvegesre pároljuk. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, majd lassú lángon fedő alatt készre pároljuk. Ez idő alatt a tököket meghámozzuk. Hosszában félbevágjuk, és a közepét kanállal kikaparjuk: olyanok legyenek, mint egy csónak.
2. Egy nagy tepsit megszórunk zsemlemorzsával, és rátesszük a tököket. Ha kész a hús, hozzáöntjük a tejszínt, és kb. 5-10 percig főzzük. Ezzel megtöltjük a tököket, a tetejére pedig reszelt sajtot szórunk. Előmelegített sütőben megsütjük.
Energia: 403 Kcal , Fehérje: 28,8 g, Zsír: 18,3 g, Szénhidrát: 29,8 g

forrás: www.bbcgoodfood.com