Hozzávalók Mennyiség
Fe-Mini tészta 100 g
kajszi lekvár 30 g
alma 100 g
tejföl 30 g
porcukor 10 g
margarin 10 g

Ízesítő anyagok: só, citromhéj, vaníliás cukor, fahéj

Elkészítés
A FE-MINI tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük, vigyázva arra, hogy ne főzzük túl. Leszűrjük, alaposan lecsurgatjuk és a felolvasztott margarin 2/3-ával összekeverjük. A maradék margarinnal kikenünk egy tűzálló tálat. Elterítjük benne a tészta 1/3 részét, rásimítjuk a barackíz felét, erre a vékonyra szeletelt, fahéjjal és porcukorral ízesített almát tesszük, majd ismét tészta következik. Megkenjük a lekvárral, rátesszük az almát és betakarjuk a maradék metélttel. A tejfölt összekeverjük a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Leöntjük vele a rétegezett metéltet, és előmelegített sütőben megsütjük.

Energia: 622 kcal fehérje: 2,2 g zsír: 12,1 g szénhidrát 123,6 g