Elkészítés

A megtisztított, rózsáira szedett, alaposan megmosott brokkolit enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük és puhára főzzük. Kevés borssal ízesítjük. Margarinból és lisztből világos, zsemleszínű rántást készítünk. Ha a brokkoli megfőtt, a levest berántjuk és a hozzáadott tejjel jól összeforraljuk. Turmixgéppel pépesítjük. A tejszínt összekeverjük a tojássárgájával és a leveshez adjuk folyamatos kevergetés közben. Világos színűre pirított zsemlekockával tálaljuk.

Energia: 206 kcal fehérje: 7,8 g zsír: 10,1 g szénhidrát 19,4 g

hozzávalók

mennyiség

brokkoli

80 g

margarin

5 g

liszt

7 g

tej

20 g

tejszín

20 g

tojássárgája

8 g

zsemle

1/3 db

 

bors