Hozzávalók (1 fő részére):

Fejeskáposzta             200 g

Paradicsomlé              100 g

Olaj                             5 g

Liszt                           10 g

Vöröshagyma             5 g

Köménymag, zellerlevél, fűszerpaprika.

 

Elkészítés:

A káposztát megtisztítjuk, és metéltre vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni. Ízesítjük egészben hagyott vöröshagymával és köménymaggal. Közben világos rántást készítünk. A tűzről levéve elkeverjük benne a fűszerpaprikát. A házilag, só nélkül eltett paradicsomlével felöntjük. Hozzáadjuk a zellerlevelet és összeforraljuk. A káposztát leszűrjük és hozzáadjuk a paradicsomos mártáshoz. Szükség esetén főzőlével hígítjuk. Összeforraljuk. Cukorral ízesítjük. A káposztát csak minimális vízmennyiséggel főzzük, hogy ne kerüljön sok kiöntésre. A káposzta ne legyen kemény, de ne is főzzük túl.

Készíthetjük úgy is, hogy a megtisztított és metéltre vágott káposztát egészben hagyott vöröshagymával kevés vízben feltesszük főni. Ha majdnem puha, felöntjük paradicsomlével és jól kiforraljuk. Közben elkészítjük a rántást. Hideg vízzel feleresztjük és a káposztához öntve ismét felforraljuk. Cukorral ízesítjük.

 

Energia: 164 kcal        Fehérje: 5,2 g              Zsír: 5,5 g       Szénhidrát: 22,1 g      Na: 51 mg