Hozzávalók 1 adagra:
cukkini 200 g
feta sajt 60 g
vöröshagyma 50 g
olívaolaj 10 g
fokhagyma 0,5 gerezd
apróra vágott pirított dió
konyhasó, bors

Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát, és fokhagymát olívaolajon megdinszteljük. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a vékony és egyenletes apró kockára vágott cukkinit. Fűszerezzük sóval, borssal, és készre pároljuk. Amikor kész, tetejére rámorzsoljuk egyenletesen a feta sajtot. Nem kavarjuk, hagyjuk egy kicsit a tetején megolvadni a sajtot és kész. Az ízeket még jobban kiadja, ha tálalásnál megszórjuk apróra vágott pirított dióval, de ez el is hagyható.
Grillezett pulyka-, vagy csirkemell-filével tálaljuk, de önálló ételként is nagyon finom, ilyenkor héjában sütött krumplit adjunk mellé.

Energiatartalom (dióval) 350 kcal
Szénhidrát: 26 g
Energiatartalom (dió nélkül) 295 kcal
Szénhidrát: 25 g